Vacanta in Bucovina!
 
Bucovina
 

Unde ne gasiti

Fundu Moldovei - departe de a fi la "capatul pamantului", este o comuna prospera, cu oameni harnici care pastreaza cu sfintenie traditiile stravechi. Este localizata in nord-estul Carpatilor Orientali, in depresiunea formata in lungul raului Moldova de culmile Obcinii Mestecanis. Culmile muntoase sunt prelungi si domoale, cu inaltimi intre 800 si 1500 metri.

- La aproximativ 10 km de Campulung Moldovenesc.
- Distante accesibile fata de Manastirile din nordul Moldovei.
- Punct ideal de plecare pentru drumetii pe Rarau-Pietrele Doamnei si Giumalau (8km), calarie la Lucina (30km), vizita la stana autentica (2 ore mers pe jos).

Fundu Moldovei
 

Cum se ajunge

Acces pe drumul european E576 (Bucuresti - Suceava - Vatra Dornei) sau pe ruta Oradea - Cluj Napoca - Bistrita Nasaud - Vatra Dornei pana in comuna Pojorata. Din Pojorata se urmeaza indicatoarele de Izvoarele Sucevei (sosea in foarte buna stare, recent asfaltata). La aproximativ 2,5 km de la intrarea in Fundu Moldovei se traverseaza o cale ferata, apoi la 200 metri pe partea stanga (inainte de scoala, o cladire mare situata pe partea dreapta) gasiti Casa Ileana si Casa 'La Mamina'. Casa din Deal si Vila Cetina se afla in dreptul celor 2 pensiuni, doar un pic mai sus.
Click pe harta pentru detalii.

 

Stiati ca:

 

La Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti, in anul 1936, a fost adusa o gospodarie (secolul XIX) din Fundu Moldovei pe care o puteti admira in zona rezervata Moldovei. Dimitrie Gusti (1880-1955), filosof si sociolog, profesor, ministru al invatamantului si presedinte al Academiei Romane, a efectuat in anii '30 studii etnografice, sociologice, folclorice, geografice si statistice extensive in comuna Fundu Moldovei.

 
 

Putine sunt satele in Romania in care obiceiurile populare traiesc cu aceeasi intensitate ca la Fundu Moldovei. Toate generatiile se strang pentru a sarbatori impreuna, in costume populare, diverse evenimente. Printre evenimentele cu traditie: Balul Gospodarilor (anual), Festivalul coral de muzica religioasa ortodoxa "Buna Vestire" - ed XVIII Ansamblul de datini si obiceiuri "Arcanul" (infiintat in 1970), valorifica mostenirea culturala a comunei, neuitand nici un moment ca inaintasii lor au dansat si s-au bucurat de succes in 1908, la Viena si, mai tarziu, in 1937, la Londra. Ansamblul a avut si are o bogata activitate, participand la numeroase festivaluri nationale si internationale, in ultimii ani obtinand diplome si medalii la festivalurile din Olanda, Irak, Polonia, Bulgaria, Germania, Ungaria. Acest ansamblu a reprezentat Bucovina la Targul de turism de la Berlin (2002).